Regionální potravina LBC 2020

Regionální potravina Libereckého kraje 2020

 

Ve čtvrtek 17. září se v Liberci před radnicí na náměstí Dr. E. Beneše opět sejdou potravináři Libereckého kraje, aby představili své výrobky.

Již po 14 se totiž bude konat prodejní výstava Den regionálních potravin Libereckého kraje.

Návštěvníci budou mít možnost nejen ochutnat a zakoupit kvalitní potravinářské výrobky, ale zároveň se osobně setkají s jejich výrobci.

Tradičně bude na námětí po celý den probíhat bohatý kulturní program, jehož vyvrcholením se stane ve 13 hodin slavnostní předání ocenění Regionální potravina Libereckého kraje.

Do programu Dne regionálních potravin jsou tradičně zařazeny soutěže o ceny a vaření z regionálních potravin, tentokrát s kuchařem firmy Bidfood Pavlem Vedralem.

V programu dále vystoupí Martin Maxa, Ilona Machálková a dívčí skupina The Fireflies

 

Pečený králičí hřbet plněný nádivkou ( učňovská houska, Krůtí klobása Prominent, česnek z Podkrkonoší, pasta v přepuštěném másle z medvědího česneku ), s domácími bramborovými špalíky ( noky ) s omáčkou z kozího sýru s česnekem
Trhané Vepřové maso pomalu pečené na Prezidentském speciálu s česnekem z Podkrkonoší v tortilové misce s krustou z prasete na citrónech
Krém z Farmářského rakytníkového jogurtu s pečeným korpusem s griliášem a čokoládovým květináčkem